Mats Blogg


Nedan finner du mina några av mina dagliga reflektioner. En del skulle nog kalla det för dagbok men jag väljer kort och gott att bara kalla det "reflektioner". Vill du kommentera något är du välkommen att göra det under Feedback.

onsdag, maj 31, 2006

22:14 - 5 liter öl

5 liter
5 liter,
originally uploaded by matsatmorot.
Störst är bäst!


tisdag, maj 30, 2006

22:16 - Tummetott

Tummetott
Tummetott,
originally uploaded by matsatmorot.

"Kan vi få beställa två öl ner till bastun?"

"Javisst, inga problem."

Klick.

Sweet!!

...

Ring!

"Tyvärr får vi inte erbjuda öl i glas, har det bra med plastflaska?"

"Joo..."

Klick.

Nåja...

...

Det vi till slut fick var en halv plastmugg. Snyft, hade förväntat mig lite mer av ett 5-stjärnigt hotell.


måndag, maj 29, 2006

22:43 - Referensramar

Referensramar
Referensramar,
originally uploaded by matsatmorot.
Sitter i en taxi på tyska autobahn, bilen toppar emellanåt 200km/h. Som svensk blir jag lätt lite nervös, precis som engelska krokiga småvägar på del sida gör mig. Antar att det dock bara handlar om vana, och vilken referensram man har för normalt. Följdfrågan jag nu ställer mig är om det finns några gränser för normalt och vad som i på fall sätter dessa?


söndag, maj 28, 2006

22:35 - Mängder av prylar

Mängder av prylar
Mängder av prylar,
originally uploaded by matsatmorot.
Har varit hemma hos mamma och pappa nu i helgen.

Har under året många gånger predikat att "ju mer mån frågar efter desto mindre får man". Efter helgen tror jag mig se en variant av detta uttryck som passar in även på mig själv i relation till mamma och pappa. Jag har alltid predikat teknikens och prylars fördelar inför mina föräldrar, dock med mycket marginell framgång. I princip har jag efter många år nu gett upp. Den enda käpphäst jag fortfarande försöker driva är Internets fördelar i kombination med bredband (bredband även jag skulle kunna använda när jag är hemma i Skövde).

I helgen fick jag mig dock en tankeställare... Innanför dörren sätt nämligen en låda med display och en liten lysdiod. Ett larm! Och i badrummet golvvärme. Lätt förbryllad funderade jag en stund över denna smärre sensation och kunde börja skönja ett mönster. Över de sista åren har mamma och pappa skaffat en ansenlig mängd av alla prylar jag eller mina syskon propsat på; digitalkamera, kamin, digitaltvbox, mobiltelefoner, golvvärme, motorsåg, etc. Det verkar som utrycket fungerar åt andra hållet också: "Ju mindre vi tjatar ju mer köper de".

På bilden ser man pappas premiäranvändning av motorsågen i skogen idag.


torsdag, maj 25, 2006

22:16 - Kväll på Nefertiti

Kväll på Nefertiti
Kväll på Nefertiti,
originally uploaded by matsatmorot.
Yukini Nagano spelar på Nef idag, oväntad kväll men trevlig.


18:20 - En dag vid båten

En dag vid båten
En dag vid båten,
originally uploaded by matsatmorot.
Håller precis på att avsluta en dag med slipning, lackning och målning nere vid båten. Det blåser snålkallt trots att solen för det mesta skiner.



Båtgrannen muttrade lite surt över att det är ett jäkla jobb, vartenda år. Och nått ligger det väl i det. Samtidigt är det skönt att få komma hit ut till måsarnas skri och kunna jobba mer handgripligt. Balans kanske?


söndag, maj 21, 2006

21:50 - Hemma hos Sofia o Mark

Sällskapet fint och fikat utsökt!


14:19 - Söndag

Det regnar och jag skall ut till båten. Det är bara att bita ihop, skall båten i vattnet är det bara att sätta fart. Jag skall försöka komma ihåg att inte operera axeln nästa år igen...


lördag, maj 20, 2006

16:36 - Lugnet en lördag

Det är en lugn lördag som glider förbi, sitter och lyssnar på Eva Cassidy. Efter lite filande verkar det nu som min blog åter är uppe efter några års vila...


Archives

maj 2006   juni 2006  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?